100 jaar Gezinsbond: Limburg viert de hele maand oktober feest

Heel de maand oktober organiseren lokale afdelingen van de Gezinsbond activiteiten voor gezinnen naar aanleiding van 100 jaar Gezinsbond. Ook de lokale afdelingen in Limburg nemen deel aan de feestmaand.

Na een moeilijk coronajaar staat de Gezinsbond in de startblokken om zijn 100-jarig bestaan te vieren met gezinnen over heel Vlaanderen en Brussel. De vereniging organiseert daarvoor maar liefst 794 feestelijke activiteiten gespreid over de maand oktober. Het worden gezinsgerichte activiteiten waar zowel jong als oud zich thuis voelen en waar beleving en ontmoeting centraal staan. De activiteiten staan open voor iedereen die de Gezinsbond (nog) beter wil leren kennen. Ook wie geen lid is van de Gezinsbond, is welkom. Ook de provincie Limburg heeft tal van activiteiten in petto voor de feestmaand.

Iedereen is welkom

Tijdens de feestmaand van de Gezinsbond staan er bijna 800 activiteiten op het programma, voor elk wat wils. Zo zijn er culturele activiteiten, gezinsfeesten en workshops gepland, maar ook wandelingen en zoektochten, quizzen en sportactiviteiten. De Gezinsbond pakt naar goede gewoonte ook uit met een groot aanbod tweedehandsbeurzen, al 30 jaar lang een van de vaste waarden van de organisatie en een belangrijke publiekstrekker.

Met het feestprogramma in oktober wil de Gezinsbond traditiegetrouw gezinnen in elke levensfase samenbrengen. De activiteiten zijn gericht op jong en oud en willen zowel (zorg)ouders, grootouders als hun (klein)kinderen een fijne beleving bezorgen. Vele activiteiten zijn volledig gratis of voor een paar euro beschikbaar. Zo wil De Gezinsbond de feestmaand zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen die wil meevieren.

 

Enkele activiteiten in Limburg in de kijker

 • Viering 100 jaar Gezinsbond
  • Gezinsviering van Fusie Pelt met doorlopend feestprogramma, workshops, volksspelen en meer
  • Zondag 10 oktober van 11u tot 16u30
  • Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt
    
 • Feestelijke brunch met 100 minutenspel challenge
  • Programma met gezinsuitdaging, brunch en randactiviteiten
  • Zondag 17 oktober van 10u tot 15u
  • De Riet, Schoolstraat 20, Opoeteren
    
 • Feestelijke tweedehandsbeurs
  • Feestelijke tweedehandsbeurs voor kinderartikelen
  • Zondag 17 oktober van 13u30 tot 16u60
  • Brueghelheem, Dorpsstraat 17, Grote-Brogel

Meer info en andere activiteiten in Limburg op 100jaargezinsbond.be/events en in bijlage van dit persbericht.

 

Al een hele eeuw in de bres voor gezinnen

100 jaar na zijn oprichting ijvert de Gezinsbond nog steeds elke dag opnieuw voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving. “Van bij het begin spitsten we ons vooral toe op basisbehoeften als een degelijke gezinswoning, een goed inkomen en betaalbaar openbaar vervoer”, zegt Frans Schotte, voorzitter van de Gezinsbond. “Op de domeinen waar we expert zijn, willen we in de cockpit zitten om dingen in beweging te zetten. Met onze kindnorm vragen we het beleid rekening te houden met wat een kind aankan en nodig heeft om gezond en veilig op te groeien en alle kansen te krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen.”

Frans Schotte: “In honderd jaar tijd is het gezin ook enorm geëvolueerd, dus ook de Gezinsbond. Een thema dat we vandaag hoog boven op de agenda plaatsen, is armoede en sociale uitsluiting. We richten ons in ons jubileumjaar in het bijzonder tot gezinnen met kinderen in kwetsbare situaties. De zorg om wie het in onze samenleving moeilijk heeft, zit in ons DNA. Onze stichters wilden immers een menswaardig bestaan voor de toen zogenaamde kroostrijke gezinnen, na 100 jaar zetten we dat werk nog altijd verder voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel.”

 

- Einde persbericht –

 

Meer informatie:

 

Contactpersonen voor de pers:

Hilde Van Hooydonk, 0475 62 42 33

100 jaar Gezinsbond - Selectie activiteiten Limburg.xlsx

XLSX - 12 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Gezinsbond

De Gezinsbond is de grootste onafhankelijke gezinsorganisatie van het land en verdedigt de belangen van álle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Het belang van de kinderen staat altijd voorop. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van 130.000 leden-gezinnen en 10.000 vrijwilligers.

Meer informatie op www.gezinsbond.be.

 

Neem contact op met

Arduinkaai 16 1000 Brussel

+32 478 36 54 73

pr@gezinsbond.be

www.gezinsbond.be